wtorek, 9 czerwca 2015

Kampania Winiary

W Rekomenduj.to jestem zapisana od dawna ale dopiero teraz udało się dostać do kampanii.Rok temu Winiary organizowało akcję z domowymi zupami a w tym są chłodniki ,których od teraz jestem prawdziwą fanką.Tak jak wszystkie produkty tej firmy i te zawierają świeże zioła,są bez dodatków barwników i konserwantów i smakują po domowemu.W ofercie znajdziemy smaki :koperkowo-czosnkowy,ogórkowy i buraczkowy a ich przygotowanie jest banalnie proste.Wystarczy saszetkę rozpuścić w ostudzonej przegotowanej wodzie i dolać ją do 500ml jogurtu naturalnego ze składnikami,które lubimy może to być ogórek,rzodkiewka,jajko.W paczce ambasadorskiej oprócz produktów do rozdania dostałam również ulotki i niespodziankę na ,która składała się doniczka z saszetkami mięty pieprzowej,kopru i szczypiorku(który jest już posadzony i czeka aż znajdzie się w chłodniku Winiary;))







Oto kilka przepisów ,które pozwolą urozmaicić wam  chłodniki Winiary:


Chłodnik ogórkowy z kulkami melona i mozzarelli
  • chłodnik ogórkowy Winiary
  • jogurt naturalny (500ml) 
  • 1 szklanka kulek wydrążonych z melona
  • opakowanie mozzarelli w kulkach
  • ogórek zielony (150g)
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody,wymieszaj,ostudź do temperatury pokojowej.Mozzarellę odsącz.Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę,a następnie dodaj do 500 ml jogurtu,wraz z ostudzoną zupą i bazylią.Całość dobrze wymieszaj.Włóż do lodówki na godzinę.Chłodnik podaj z kulkami mozzarelli.

Chłodnik buraczkowy z paluszkami surimii

  • chłodnik buraczkowy Winiary
  • jogurt naturalny(500ml)
  • jajka (3szt.)
  • ogórek zielony(150g)
  • 100g paluszków surimii
  • 1 łyżka posiekanego koperku
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody,wymieszaj,ostudź do temperatury pokojowej.Jajka ugotuj na twardo.Pokrój w ćwiartki.Ogórka obierz i pokrój w drobną kostkę.Paluszki surimii pokrój w długie paseczki.Do 500 ml jogurtu dodaj ostudzoną zupę,ogórek i koperek.Całość dobrze wymieszaj.Włóż do lodówki na godzinę.Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami surimii.

Chłodnik koperkowo-czosnkowy z feta i orzechami

  • chłodnik koperkowo czosnkowy Winiary
  • jogurt naturalny (500ml)
  • ogórek świeży (150 ml)
  • rzodkiwka (6szt.)
  • ser feta (100g)
  • orzechy włoskie (4szt.)
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.Rzodkiewki oczyść i również pokrój w kostkę.Fetę pokrój w kostkę.Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek i rzodkiewkę.Całość dobrze wymieszaj. Włóż do lodówki na godzinę.Chłodnik podaj z fetą i połówką orzecha.

Więcej przepisów i dodatkowych informacji na temat chłodników Winiary  znajdziecie na stronach:
www.facebook.com/ZakochaneWZupach
www.winiary.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz